Ivo Janssens (ex-Audax) participeert in Gooisch

Ivo Janssens - die eind vorig jaar vertrok als Audax-directeur - gaat met zijn onderneming FIRA participeren in de kwartaalglossy Gooisch …als lifestyle en digitaal radiostation Gooisch Music van Peter Contant.

De participatie gaat morgen in en Janssens krijgt de taak om de sales- en marketingactiviteiten van Gooisch te ontwikkelen. Ook richt hij zich op nieuwe acquisities.

Onder aansturing van Janssens gaat Gooisch het FIRA-magazine produceren en uitgeven. Janssens en Contant zullen daarnaast samenwerken in een aantal nieuwe uitgeefconcepten die ze komend jaar willen introduceren. 'We gaan aan een nieuwe uitgeverij bouwen', laat Janssens weten.

FIRA is een groothandel in ruitersportartikelen, die producten levert aan 1250 ruitersportshops in heel Europa. Janssens heeft hierin voor zijn vertrek bij Audax een meerderheidsbelang genomen. Hij ontwikkelde inmiddels een online platform en online tv-kanaal Fira.tv. Volgens Janssens zijn er 1,2 miljoen paardenliefhebbers in Nederland en dat moet kansen bieden voor merken en Gooisch.

Janssens: 'Gooisch is qua inhoud en vormgeving een prachtige glossy om de activiteiten van FIRA communicatief en commercieel breder onder de aandacht te brengen van onze doelgroep. Inhoudelijk zijn de plannen en bijbehorende financiële afspraken vastgesteld. Daarnaast ben ik blij dat ik commercieel ga samenwerken met Peter, die ik als hoofdredacteur en uitgever hoog heb zitten.'

Contant: 'De synergie tussen beide merken wordt met deze participatie versterkt. We kunnen de oplages vergroten en nieuwe initiatieven inzetten.'

Gooisch blijft met alle media-activiteiten gevestigd aan het Media Park in Hilversum, Fira in Harderwijk. Peter Contant blijft daarnaast actief als uitgever en hoofdredacteur van het MAX Magazine.